Πλήρης Λειτουργικός Έλεγχος του Αναπνευστικού συστήματος

Σπιρομέτρηση – Στατικοί Όγκοι – Διαχυτική Ικανότητα των Πνευμόνων – Μέγιστη Εισπνευστική και εκπνευστική Πίεση (Pe max – Pi max)

Ο πλήρης Λειτουργικός Έλεγχος του αναπνευστικού είναι μια πιο πλήρης εξέταση των παραμέτρων του αναπνευστικού συστήματος στην οποία γίνεται μέτρηση των στατικών όγκων δηλαδή των όγκων του πνεύμονα που δεν μπορούν να μετρηθούν με τη σπιρομέτρηση καθώς δεν εκπνέεται όλος ο όγκος που έχουμε στον πνεύμονα μας, πάντα παραμένει ο λεγόμενος υπολειπόμενος όγκος. Επίσης μετράται η διαχυτική ικανότητα, δηλαδή η ικανότητα του πνεύμονα να μεταφέρει το οξυγόνο στο αίμα, να κάνει σωστά την ανταλλαγή των αερίων.
Παίρνουμε χρήσιμες πληροφορίες σε νοσήματα του αναπνευστικού όπως διάμεσα νοσήματα(σαρκοείδωση, πνευμονική ίνωση, πνευμονική υπέρταση) παρακολούθηση αποφρακτικών νοσημάτων και διερεύνηση δύσπνοιας σε περιπτώσεις με φυσιολογική σπιρομέτρηση.
✓Τι είναι η διάχυση (διαχυτική ικανότητα πνευμόνων);
Η διάχυση είναι μία πολύ ευαίσθητη μέθοδος με την οποία μετράμε το πόσο καλά ανταλλάσσουν τα αέρια οι πνεύμονες σας, βρίσκουμε δηλαδή εάν υπάρχει δυσκολία στην πρόσληψη του οξυγόνου. Αυτό μπορεί να συμβεί σε νοσήματα στα οποία έχουμε πάχυνση της κυψελιδοτριχοειδικής μεμβράνης στον πνεύμονα (όπως διάμεσες πνευμονοπάθειες, ίνωση).
✓Τι είναι οι στατικοί όγκοι πνεύμονα;
Με την δοκιμασία αυτή μετράμε την ποσότητα του αέρα που υπάρχει στους πνεύμονες στο τέλος μιας βαθιάς εισπνοής και εκπνοής. Όσο κι αν προσπαθήσετε δεν γίνεται να αδειάσετε όλον τον αέρα που υπάρχει στους πνεύμονες σας. Η μέτρηση του αέρα αυτού μας βοηθάει να διαγνώσουμε νοσήματα που οδηγούν σε κατακράτηση αέρα όπως σε καπνιστές που έχουν παγίδευση αέρα(στους οποίους μένει περισσότερος αέρας στο τέλος μιας εκπνοής και χαρακτηριστικά νιώθουν φούσκωμα στη βάδιση) και άλλα νοσήματα που μειώνουν ή αυξάνουν τον όγκο του πνεύμονα .Όπως σε διάμεσα νοσήματα όπως η ίνωση στην οποία έχουμε μείωση του όγκου του αέρα. Επίσης με αυτό τον τρόπο μετράται και ο συνολικός όγκος αέρα που έχουμε στον πνεύμονα μας.
✓Τι είναι η Μέγιστη Εισπνευστική και Εκπνευστική Πίεση;
Με την μέθοδο αυτή μετράμε το πόσο δυνατά μπορείτε να φυσήξετε και να εισπνεύσετε, μετράμε δηλαδή την δύναμη του θώρακα σας διαγιγνώσκοντας έτσι πιθανό πρόβλημα στους μύες του θώρακα ή στο διάφραγμα σας. Διερεύνηση νευρομυικών νοσημάτων που επηρεάζουν τους αναπνευστικούς μύες.
Το ιατρείο μας διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την πραγματοποίηση πλήρους λειτουργικού ελέγχου του αναπνευστικού.
✓Εξυπηρετούμε τόσο δικά μας περιστατικά όσο και περιστατικά άλλων συναδέλφων πνευμονολόγων, όταν οι θεράποντες ιατροί κρίνουν αναγκαία την διενέργεια πλήρους λειτουργικού ελέγχου στους ασθενείς τους.
Για επικοινωνία με το ιατρείο μας μπορείτε να καλέσετε στο 2815107970 (ιατρείο )ή στο 6985724804 (γραμματεία).
Μπορεί να είναι εικόνα νοσοκομείο
Όλες οι αντιδράσεις:

150

iatros

…………   Στο ιδιωτικό ιατρείο του Πνευμονολόγου – Φυματιολόγου Πηγάκη Κωνσταντίνου, παρέχονται υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες. Η γνώση, η πείρα και η εξειδίκευση του ιατρού εγγυώνται την προσφορά ιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας καθώς και σύγχρονων, προηγμένων και εξειδικευμένων θεραπειών σε κάθε ασθενή. 

   Τηλέφωνο Ιατρείου για Ραντεβού: 2815107970 – 6940275080